Učenici 2. razreda posjetili vatrogasnu i policijsku postaju

Učenici drugih razreda, zajedno sa svojim učiteljicama i učiteljem, u utorak, 27.2.2019. godine, posjetili su Policijsku upravu međimursku i Javnu vatrogasnu postaju Čakovec. 

Najprije smo posjetili Policijsku upravu međimursku. Tamo nas je policijski službenik poveo u šetnju prostorijama zgrade Policijske uprave te nas je upoznao s radom i radnim ozračjem u kojem policijski službenici i drugi zaposlenici obavljaju svoje poslove. U sportskoj dvorani policijski službenik odradio je s nama kraći trening. Uživali smo u različitim vježbama i igrama. U dvorištu Policijske uprave, policijski službenici prometne i interventne policije pripremili su i prezentirali opremu, pomagala i službena vozila koja koriste u svom radu.

Vrijeme je bilo lijepo pa smo kratku pauzu proveli u parku i okrijepili se.

Zatim je slijedio posjet vatrogascima. Razgledali smo garažu s vozilima i opremom, a vatrogasac Mihael sve nam je detaljno pokazao i objasnio o važnom poslu vatrogasaca. Nakon razgledavanja garaže odveo nas je u „dojavnu sobu“, gdje se nalazi različita kompjuterska oprema, a dežurni vatrogasac iznenadio nas je kad je uključio sirenu kao probu za oglašavanje uzbune. Vatrogasci imaju i prostoriju za vježbanje s različitim spravama, koju koriste za održavanje kondicije. Tu nam je bilo najzanimljivije jer su nam vatrogasci dopustili da isprobamo sve sprave. Sirena s vatrogasnog vozila označavala je kraj posjeta. Puni dojmova, zahvalili smo vrijednim vatrogascima te se pozdravili s njima.

Još jedanput zahvaljujemo djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i Policijske uprave međimurske na ugodnom druženju i ljubaznom gostoprimstvu.

 učiteljice, učitelj i učenici 2. razreda