Učenici 3. razreda posjetili Muzej Međimurja

Učenici 3. razreda uče o prošlosti svog zavičaja. Da bi se što više približili toj temi, dana 7. 3. 2019. godine, posjetili smo Muzej Međimurja.

Osim muzeja, učenici su, zajedno sa svojim učiteljicama, posjetili i druge kulturno – povijesne spomenike svog zavičaja. Na putu do Čakovca, najprije smo stali u Gornjem Kuršancu. Tamo se nalazi spomenik Nikoli Zrinskom. Nikola Zrinski bio je hrvatski ban, a upravo je u Gornjem Kuršancu poginio u lovu na vepra. Nakon toga, stali smo u Nedelišću. Jedna od prvih tiskara u Hrvatskoj radila je upravo u Nedelišću. Od 1570. do 1586. godine držala ju je plemićka obitelji Zrinski i u to je vrijeme u tiskari otisnut “Decretum” Ivana Pergošića. Riječ je o najstarijoj hrvatskoj kajkavskoj knjizi.
Ispred Muzeja Međimurja dočekalo nas je pravo iznenađenje – članovi Zrinske garde Zrinski. Muzejem nas je provela kustosica Ana i na zanimljiv način opisala način života u prošlosti. Ukratko nas je upoznala sa poznatom obitelji Zrinski te ostalim zanimljivostima koje možemo vidjeti u muzeju.

Sada i u svojim učionicama možemo nastaviti učiti o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.